Om Sebamed

Om Sebamed

Hva er det som holder frisk hud frisk?

Hudens funksjon er blant annet å beskytte oss mot ytre påvirkninger som sol, kulde og hudirritasjoner, samtidig som den bidrar til å forhindre uttørring og regulere kroppens temperatur. Huden vår har også en spesiell egenskap – overflaten er noe sur. I gjennomsnitt har frisk hud pH på 5,5. Den noe sure pH-verdien på hudens overflate bidrar til å holde organismer som kan forårsake tørrhet og hudirritasjoner borte, ettersom disse ikke trives i dette friske miljøet. Vi sier at huden har en naturlig, beskyttende syrekappe / beskyttelsesbarriere.

Hudoverflaten har sitt eget økosystem

Når vi har balanse i hudoverflatens økosystem har huden en pH på 5,5. Dette er gunstig for gode og sunne mikroorganismer, som er tilpasset mennesker, og som finnes i tusentall på hver kvadratcentimeter av huden. Bakterier og sopp, som kan forårsake irritasjoner, trives derimot ikke i dette friske miljøet. Den sure pH-verdien bidrar til å stabilisere hudens funksjon som beskyttelsesbarriere, ved at tap av fett i overhuden (hornlaget) erstattes raskt ved produksjon av nytt fett.

En annen effekt av pH-verdi 5,5 er at det kan motvirke tap av vann fra innsiden og påtrengende forurensinger fra utsiden. Derfor har hudens syrekappe / beskyttelsesbarriere en viktig beskyttende funksjon. Forandringer i hudens pH-verdi ved f.eks. bruk av hudpleieprodukter som ikke har en pH-verdi på 5,5 kan svekke syrekappens beskyttende funksjon. Dette kan føre til hudirritasjoner og uttørring.

pH 5,5pH-verdien viser om en væske er sur, nøytral eller basisk. pH-skalaen går fra 0 til 14, der det nøytrale punktet er 7. Verdier over 7 er basiske og verdier under 7 er sure. Ikke bare daglig kontakt med sterke sure eller basiske produkter, men til og med daglig hudpleie, kan forstyrre den beskyttende syrekappen når man bruker tradisjonell såpe eller andre hudpleieprodukter som ikke har en pH-verdi lik hudens naturlige pH-verdi på 5,5.

Sebameds historie

Grunnleggeren av Sebamed, Dr. Heinz Maurer, jobbet på midten av 1950-tallet ved en hudklinikk i Tyskland. Gjennom sitt arbeid innså han at vi vasker huden altfor mye slik at vi ender opp med å ødelegge den. Han forstod også at huden trenger spesielle forutsetninger for å holde seg frisk. Den viktigste forutsetningen er at huden får beholde sin naturlige pH-verdi på 5,5. Å vaske seg med såpe kan ødelegge hudens naturlige pH-verdi siden såpe er basisk. Forstyrres hudens naturlige pH-verdi på 5,5 kan dette lettere føre til tørr og sprukken hud, rødhet, sårhet, flassing etc.

Denne kunnskapen var årsaken til at Dr. Maurer startet sin forskning og arbeide med å fremstille en hudvask uten tradisjonell såpe. Resultatet ble Sebamed, som bidrar til å holde huden frisk gjennom å opprettholde samme pH-verdi som det frisk hud har naturlig – pH 5,5.

Sebamed er i dag en etablert hudpleieserie som finnes over hele verden.