Spørsmål og svar

Hva menes med såpefrie vaskeprodukter?

Svar: Såpefrie vaskeprodukter inneholder milde vaskeaktive ingredienser som kalles tensider. Disse rengjørende ingrediensene er utviklet for å ha den samme rengjørende effekt som tradisjonell såpe. Disse ingrediensene løser seg like bra i vann som i olje og gir god vaskeeffekt. pH- verdien i såpefrie produkter kan justeres til pH 5,5. En pH-verdi på 5,5 hjelper huden å bygge opp og stabilisere sin naturlige beskyttelsesbarriere. Tradisjonell såpe har gjerne en pH-verdi på 9-11, som kan forstyrre hudens naturlige beskyttelsesbarriere.

Det finnes ulike typer tensider. Tensider til vaskeprodukter kan tilpasses ulike hudtyper (f.eks. ømfintlig, fet eller tørr hud). De vaskeaktive ingrediensene som brukes i Sebamed-produktene med pH 5,5 er milde. Kliniske tester tyder på at de ikke forårsaker irritasjoner og tørr hud. 

Hvorfor skal jeg velge hudpleieprodukter med pH 5,5?

Svar: Hudens kjertler produserer talg (sebum) og svette som sammen danner en beskyttende barriere med en pH-verdi på rundt 5,5 . En pH-verdi på 5,5 gir et noe surt miljø der bakterier og sopp , som kan forårsake irritasjoner, ikke trives så godt. En pH-verdi på 5,5 stabiliserer hudens naturlige beskyttelsesbarriere. Beskyttelsesbarrieren bidrar til å motvirke forurensninger fra utsiden og tap av vann fra innsiden. Produkter med høyere pH -verdi kan forstyrre hudens naturlige beskyttelsesbarriere.


Hva er parabener?

Svar: Parabener er konserveringsmidler som ofte brukes i hudpleie og sminke. Det har lenge vært diskutert om parabener påvirker kroppens hormoner. Det er usikkert om visse parabener påvirker kroppens hormoner og det pågår fremdeles arbeid og studier for å kartlegge dette. I Danmark har man forbudt to typer parabener : Butylparaben og propylbaraben.